Hírek


SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2010. november 30.

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése
Sikeresek a természetjáró szakkörök

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft a „Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése” című TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0039 azonosító számú pályázat keretében 2010. szeptember 1. – 2011. augusztus 31. között hat intézményben különböző tanórán kívüli szabadidős programokat valósít meg.

34 csoportban a következő szabadidős tevékenységek (szakkörök, foglalkozások) valósulnak meg: természetjáró, természetvédő, természetfotó; Média; Újságírás, Varrószakkör, Virágkötő szakkör, Néptánc, Moderntánc, Zene, Drámajáték, Díszletkésztés, Művészeti szakkör, Mese kuckó, Barkács kuckó, Röplabda, Rajz, Foci, Filmklub, Egészségnevelési szakkör.

A Debreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskolája és a balmazújvárosi Központi és Petőfi Sándor Kistérségi Általános Iskola, Kollégium és Nevelési Tanácsadó diákjai természetjáró szakkör keretében október, november és december hónapban a pályázat támogatásának köszönhetően kirándultak a Fancsikai-tavaknál, a zeleméri templomromnál, a Nagyerdőn, a sóstói állatkertben, a kadarcsi erdőben, valamint megismerték Balmazújváros és környéke látnivalóit.

Az iskolákban korábban ilyen szervezett formában természetjáró szakkörök nem léteztek, a pályázat által biztosított támogatás tette lehetővé, hogy a gyerekek a tanórákon kívül is alaposan megismerhessék az őket körülvevő világot. A kirándulásokon iskolánként 15 állandó szakköri tag vesz részt, akik alig várják már a decemberi folytatást.

A természetjáró szakkör finanszírozását is biztosító pályázathoz az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 49 192 706 Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ:
Miklósvölgyi Péter
30/9787-557


Az oldalon szereplő információk a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. tulajdonát képezik.
Annak felhasználása csak a közzétevő engedélyével lehetséges! - Az oldal készült 2009-ben! - Impresszum