Hírek


SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2010. december 20.

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése
Különböző táncformákkal ismerkednek a gyarekek

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft a „Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése” című TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0039 azonosító számú pályázat keretében 2010. szeptember 1. – 2011. augusztus 31. között hat intézményben különböző tanórán kívüli szabadidős programokat valósít meg.

Néptánc és moderntánc órákon ismerkedhetnek a gyerekek a művészi szintű mozgáskultúrával – nemcsak általános és középiskolák, hanem óvodáskorú gyerekek is bekapcsolódtak a táncszakkörök munkájába.

A Debreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskolája, a balmazújvárosi Központi és Petőfi Sándor Kistérségi Általános Iskola, Kollégium és Nevelési Tanácsadó, az egyeki ETKIKI Többcélú Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola, a debreceni Empátia óvoda és a DE Kossuth Lajos Általános Iskolája indította el néptánc és moderntánc szakköreit, zenés tornafoglalkozását. Az októbertől zajló néptánc szakkörökön a csárdás, a körtáncok, a botos táncok, a somogyi motívumok domináltak, az óvodások pedig az alaplépéseket tanulgatták. A modern irányzatok közül a mambó és a cha cha cha világában merülhettek el a gyerekek.

A tánc tematikájú szakkörök finanszírozását is biztosító pályázathoz az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 49 192 706 Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ:
Miklósvölgyi Péter
30/9787-557


Az oldalon szereplő információk a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. tulajdonát képezik.
Annak felhasználása csak a közzétevő engedélyével lehetséges! - Az oldal készült 2009-ben! - Impresszum