Hírek


SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2011. augusztus 29.

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése
Sikeresen zárultak a szakkörök

A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft a „Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének fejlesztése” című TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0039 azonosító számú pályázat keretében 2010. szeptember 1. – 2011. augusztus 31. között hat intézményben különböző tanórán kívüli szabadidős programokat valósított meg.

A program keretében az egyeki ETKIKI Többcélú Intézmény Móra Ferenc Általános Iskolában, a debreceni Empátia az Óvodáskorú Gyermekekért alapítvány Óvodájában, a balmazújvárosi Központi és Petőfi Sándor Kistérségi Általános Iskola, Kollégium és Nevelési Tanácsadóan, a hortobágyi Nyitnikék Óvodában, a Debreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskolájában és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájában a gyerekek számára szakkörök, tanórán programok biztosították a szabadidő tartalmas eltöltését.

Az intézményekben természetjáró, természetvédő, természetfotó; média; újságírás, varrószakkör, virágkötő szakkör, néptánc, moderntánc, zene, drámajáték, díszletkésztés, művészeti szakkör, mese kuckó, barkács kuckó, röplabda, rajz, foci, filmklub, és egészségnevelési szakköröket rendeztek.

A tanév első félévében 666 órát, február hónaptól június 15-ig, a második félév lezárásáig összesen 690 tanórát tölthettek tanórán kívüli foglalkozásokon a gyerekek, összesen 32 pedagógus segítette a gyerekek fejlődését.

Két alkalommal KI MIT TUD? jellegű vetélkedő keretében mutathatták be az intézmények tehetségeiket a közönségnek. A műsorban láthattuk óvodások zenés és táncos témájú műsorát, az egyeki ETKIKI Többcélú Intézmény Móra Ferenc Általános Iskola diákjai irodalmi előadással és tánccal mutatkoztak be, míg a balmazújvárosi iskolások aerobik előadással szórakoztatták a közönséget, ahogy az Arany János általános iskola diákjai is. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája énekkarának produkcióját vitte színpadra.

A program keretében a gyerekek természetjáró szakkör keretében alaposabban megismerhették környezetüket, túrák alkalmával ismerkedtek az észak- és kelet-magyarországi vidékkel. Többek között a tanulók részt vettek a Népek tavasza teljesítménytúrán a Bükk hegységben, de jártak lelkes kerékpáros turisták a zempléni romoknál is, sőt két keréken fedezték fel a Debrecen környéki Erdőspusztát.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ:
Miklósvölgyi Péter
30/9787-557


Az oldalon szereplő információk a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. tulajdonát képezik.
Annak felhasználása csak a közzétevő engedélyével lehetséges! - Az oldal készült 2009-ben! - Impresszum