Főoldal | Kedvencek közé

Debreceni Universitas Nonprofit Közhasznú Kft.
Cím: 4032 Debrecen Böszörményi út 138.
Telephely: 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Főépület fsz. 20.
Tel: 52 512-900/ 23142 mellék
Email: universitas@unideb.hu
Cégjegyzékszám: 09-09-013673
Céget nyilvántartó bíróság: Debreceni Törvényszék Cégbírósága


Közérdekű adatok


Hírek


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0060

"Tudomány és kommunikáció - A Debreceni Egyetem tudománykommunikációs tevékenységének fejlesztése"

A Debreceni Egyetem tudományos életének népszerűsítésére, a matematikai, természet-, műszaki és informatikai területet választó (külföldi) hallgatói létszám növelésére, a tehetséggondozásra, az innovációs eredmények nemzetközi és regionális terjesztésére az intézmény átfogó programot dolgozott ki, amelyet pályázati forrásból valósít meg az elkövetkező két évben.

- Az intézmény kiemelt stratégiai célja, hogy a Debreceni Egyetemet kiemelt kutatóegyetemként a kommunikációs csatornák segítségével is népszerűsítse, hiszen fontos számunkra, hogy itthon és külföldön egyaránt növeljük versenyképességünket. Ennek érdekében gyarapítanánk a természettudományos területeket választó fiatalok számát, az eddiginél is szélesebb körben népszerűsítenénk - tehetséggondozás formájában is - az itt keletkezett kutatás-fejlesztési, innovációs eredményeket, emellett vállalkozásbarát egyetemként versenyben szeretnénk maradni a hazai és külföldi piacon egyaránt - összegezte a program három alappillérét Páles Zsolt tudományos rektorhelyettes.

Folytatódnak a már ismert, népszerű programok: az egyetem idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakájához, amelynek keretében első alkalommal adják majd át a Női kutatói díjat és az Év roma kutatója elismerést.

Emellett újdonságként rendezi meg az intézmény - többek között - a Tormay-Öko Napot, de lesz középiskolai szaktanár konferencia, amelyen az érintett tanárok információkat kaphatnak tantárgyuk legfontosabb kutatási eredményeiről és az egyetemi képzéssel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről is. A Nők a tudományban program legfontosabb célja, hogy a fiatal nőkkel, középiskolás lányokkal megismertesse a sikeres női tudományos oktatói-kutatói életpálya-modellt. A Kutató Kávézó a gazdasági szektor és a tudományos élet képviselői számára nyújt informális találkozási lehetőséget, míg a Kölyök Egyetem online felületen népszerűsíti a tudományos életet a fiatalok körében.

Folytatódik az egyetemi honlap angol nyelvű oldalának fejlesztése, és már az is biztos, hogy 2013-ban és 2014-ben is jelen lesz az egyetem a Campus Fesztiválon és a Sziget Fesztiválon egy-egy fesztiválsátorral.

A projekt címe: Tudomány és kommunikáció – A Debreceni Egyetem tudománykommunikációs tevékenységének fejlesztése

Projektazonosító: TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0060 
Támogatás összege: 139.054.813 Ft


Az oldalon szereplő információk a Debreceni Universitas Nonprofit Közhasznú Kft. tulajdonát képezik.
Annak felhasználása csak a közzétevő engedélyével lehetséges! - Az oldal készült 2009-ben! - Impresszum